Persze, itt van egy egyedi változat a "Mennyei szilvás lepény" témában: **Égi Szilvás Finomság** Képzelj el egy tál friss, zamatos szilvát, amely a napfényben csillog, készen arra, hogy egy varázslatos sütemény főszereplője legyen. Az égi szilvás finoms

A mennyei szilvás lepény elkészítése egy izgalmas kaland kezdete. Első lépésként a langyos tejhez hozzáadjuk a barna cukrot, és finoman belemorzsoljuk az élesztőt, hogy aktiválódjon. Közben a lisztet összekeverjük a sóval, majd következnek a tojások, amelyeket beleforgatunk a keverékbe. Ezután az élesztős tej is belekerül, és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Ne feledkezzünk meg a puha vajról sem, amit fokozatosan adunk hozzá, míg a tészta sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 4-5 perc alatt. Amikor kész, letakarjuk egy konyharuhával, és egy meleg zugban hagyjuk pihenni, hogy 40 perc alatt szépen megduzzadjon, és duplájára nőjön.
Miközben kel a tészta, a szilvákat félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd negyedekre aprítjuk. Egy gyorsforralóban puhára főzzük a szilvát egy kis vízzel, a citrom héjával és levével, a keményítővel és a barna cukorral. Egy chutney állagú gyümölcsragut kapunk, amit félreteszünk.
Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal (olajat is használhatunk), és belenyomkodjuk a tésztát. A tetejére kanalazzuk a szilvaragut, és rárakosgatjuk a friss szilvákat is, majd 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral hintázzuk meg, majd tálaljuk.
Tipp: Ezt a finom lepénytésztát bátran variálhatod különböző gyümölcsökkel, túróval, vagy akár pirított hagymával is. A lehetőségek tárháza végtelen! Ráadásul, ha laktózmentes verzióra van szükséged, ugyanazokat az arányokat használva könnyedén elkészítheted.