Felfoghatatlan hír érkezett: elhunyt Csejtei Péter, Lukácsháza alpolgármestere. Az esemény sokkolta a közösséget, hiszen Péter aktívan részt vett a helyi élet irányításában és fejlesztésében.
Itt az előrejelzés: ezeken a területeken kell havazásra számítani ma éjszaka
Ágh Péter szombaton a közösségi médiában osztotta meg a szomorú hírt, amely mélyen megrendítette. Szavaiból érződött a fájdalom, mikor értesült arról, hogy Csejtei Péter alpolgármester váratlanul távozott az élők sorából.
A vaol.hu egy régi, 2019-es interjút idézett fel a helyi politikussal, amely során a Csejtei szőlőhegyi pincéjébe látogattak. Az interjú célja az volt, hogy felfedezzék, milyen titkok rejlenek egy ízletes, kemencében sült pecsenye elkészítésében.
Hat évvel ezelőtt készült riportban érdekes információkra bukkantunk a sütési hőmérsékletről. Kiderült, hogy a húsok tökéletes elkészítéséhez 270-280 fokos hőfokra van szükség, míg a kenyér és a langalló esetében elegendő a 200-220 fok. Ha nincs hőmérőnk, egy egyszerű trükk segítségével ellenőrizhetjük a tűztér hőmérsékletét: szórjunk egy kis lisztet a forró felületre. Ha a liszt azonnal megég, akkor még túl forró a kemencénk, de ha szép, lassú barnulásnak indul, akkor bátran nekiláthatunk a sütésnek!
Csejtei Péter leggyakrabban sertéshús alapú ételeket készített, mint például ízletes kenyeret vagy langallót, emellett pedig megkülönböztetett figyelmet fordított az egész malac sütésére is.