A Tom Kha leves egy autentikus thai fogás, melynek gazdag ízvilága és zamatos aromái azonnal elvarázsolják az ínyenceket. Az alapját kókusztej adja, amely krémes textúrájával és enyhe édességével tökéletesen harmonizál a többi összetevővel. Az étel főszer

A tom kha leves elkészítéséhez egy közepes lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott citromnádat és a lime-leveleket kb. 2 perc alatt, hogy kiengedjék az aromákat.
Felöntjük kókusztejjel és vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a halszószt és a vékony szeletekre vágott gombát. Nagy lángra kapcsolunk és felforraljuk.
Helyezzük a vékony csíkokra szeletelt csirkemellet a serpenyőbe, és főzzük körülbelül 5-6 percig, amíg a hús teljesen átsül és megkapja a kívánt állagot.
Ha kész, hozzáadjuk a lime levét és a felkarikázott chilipaprikát.
Tálaláskor gazdagon megszórjuk friss, apróra vágott korianderrel, és ízlés szerint lime-szeleteket is elhelyezhetünk a tányéron.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ez a Tom Kha leves nem csupán ízélményével, hanem lenyűgöző megjelenésével is magával ragadja a figyelmet. Ideális választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához, de vendégeid számára is remekül szolgálhat. Tálald friss korianderrel és lime-szeletekkel, hogy az autentikus élményt még inkább fokozd. Ne habozz a hozzávalók variálásával - a csirke mellett garnélával vagy akár tofuval is fantasztikus ízvilágot varázsolhatsz!